Police used teargas to drive back protesters following an attempt by the Occupy supporters to shut down the city of Oakland. Photograph: Noah Berger/AP

Police used teargas to drive back protesters following an attempt by the Occupy supporters to shut down the city of Oakland. Photograph: Noah Berger/AP

Wow, ce sa zic referitor la recent declasificatele documente referitoare la mobilizarea de forte si desfasurarea de actiuni ca reactie la miscarea Occupy?
Multe dintre aceste lucruri nu sunt un secret, mai ales pentru cei mai implicati sau conectati dintre noi.
Dar odata ce centralizezi toata informatia, toate sursele si documentele, un fior rece-rece-rece ti se instaleaza pe sira spinarii. Si te umple de furie si indignare.
Era nevoie ca un ziar international de mainstream sa redea subiectul pentru ca toate aceste realitati sa fie “oficiale”?!
Articol “The Guardian: Revealed: how the FBI coordinated the crackdown on Occupy
Numai daca fac un rezumat al acestor documente si ti se face parul maciuca.
Planuri oficiale de “termen lung” pt. eventuala asasinare a liderilor Occupy.
O retea la nicel national formata din ramuri ale FBI, Departamentului de Securitate Statala (DHS), companii private de securitate angajate de catre banci la fel de private, centre fusion anti-terorism domestic (de stat-private), staff-uri administrative ale Universitatilor care supravegheaza si toarna activitatile private ale studentilor implicati in miscare, supravegherea la cel mai intim nivel a mii de oameni, boicotarea activitatilor financiare private ale cetatenilor, includerea fatisa a unei miscari civice la capitolul “terorism domestic”, serviciile de Stat si Federale luand ordine de la banci direct vizate de catre miscarea Occupy etc. etc. etc.
Daca stii putina engleza (sau folosesti un traducator online) si ai destula rabdare si dorinta de cunoastere, poti urmari link-urile din articolul din “The Guardian” pentru a cauta in documentatia scoasa la iveala de catre ONG-urile americane care s-au luptat s-o dezgroape impotriva minciunii si secretizarii FBI-ului.
As dori ca acest articol sa fie preluat amplu si de catre media din Romania, acum ca beneficiaza de “avizul” The Guardian, deci nu mai este o teorie a conspiratiei.
De ce imi doresc asta atat de mult?
Deoarece trebuie sa fim pe deplin constienti si pregatiti pentru miscari similare din partea Statului si aici, in Romania.
Trebuie sa fim constienti ca si aici au fost luate masuri preemptive mai mult sau mai putin vizibile impotriva unor potentiale “elemente agitatoare”, si aici ne referim la activisti “posedati” de dorinta de libertate care inca din 2011 s-au organizat si au muncit sa initieze un “ceva” menit sa schimbe un status quo atat de profitabil pentru politicienii de ieri si de azi si pentru companiile/corporatiile/trusturile/bancile din spatele lor.
Nu trebuie sa subestimam dorinta lor de a-si proteja functiile si “mersul lucrurilor”. Undeva, in randurile din spate, “la manete”, sunt ACEIASI oameni fara suflet, fara inima, care au aruncat tara intr-un haos controlat in ’89-’90 si care au omorat fara scrupule mii de oameni, de dragul acelorasi functii, de dragul aceluiasi “status quo”.
Activistii de acum si de maine SUNT intr-adevar atent supravegheati si indexati. Unii dintre ei SUNT intr-adevar intr-un vizor mai intens datorita influentei pe care o au in grupul lor sau in cadrul “miscarii de rezistenta” in general, ori datorita ideilor care pot exploda intr-o miscare noua si care ar putea “da sistemul peste cap”.
Noi, activistii, suntem constienti ca suntem infiltrati, supravegheati, inclusiv interceptati (unii).
Facem mistouri pe seama acestui fapt si ne vedem de treaba, deoarece prima regula a activismului este:

“Cine nu trebuie sa stie, stie deja.
Tinta ta trebuie sa fie cei care TREBUIE sa stie si habar nu au.”

Marele nostru avantaj este ca baietii si fetele de prin “structuri” ori sunt semi-profesionisti ori ne subestimeaza, din informatiile pe care le avem pana acum.
Dezavantajul? Suntem putini, ne certam ca chiorii si suntem mai lefteri decat activistii din Indonezia.
Dar suntem stapaniti de o dorinta arzanda de libertate, de altruism, de intelegere a acestui sistem defect, suntem chititi sa schimbam lucrurile pentru a dainui timp de generatii si pentru asta suntem inarmati cu rabdare. Avem mult de munca. Vom trece prin succese si dezamagiri, vor trece ani, vom pierde oameni vom castiga altii, ne vom inmulti si vom evolua. Toate acestea pentru generatiile care ne vor urma.
Trebuie sa ne dedicam cu totii vietile (timpul, banii, nervii, sanatatea, orgoliul) de dragul vietilor copiilor nostri, care speram, nu vor fi nevoiti sa ne calce pe urme.
Drept urmare, ca sa inchei aceasta opinie logoreica, din 13 ianuarie 2013 redevenim activi, in stil mare.
Statul politienesc este o realitate si trebuie sa te descurci cu ea, s-o infrunti si s-o schimbi.
Ramaneti liberi si optimisti. 😉