Eu ies astazi sa protestez NU doar impotriva Ordonantei “Traseismului”, asa cum scrie pe paginile Uniti Salvam!
Eu ies astazi in strada sa protestez impotriva bataii de joc a TUTUROR politicienilor, impotriva furtului, coruptiei morale, impotriva incompetentei…
Eu ies astazi impotriva lui Basescu, impotriva lui Ponta, lui Dragnea, lui Sova, lui Badea si a lui Gadea, impotriva lui Turcescu, impotriva lui Laszlo Tokes, impotriva lui Kelemen Hunor, impotriva lui Attila Verestroy si a Robertei Anastase, ies impotriva lui Johannis si alui Boc, impotriva lui Oprescu si a lui Vanghelie, impotriva Elenei Basescu si a lui Piedone, impotriva lui Mazare si a Elenei Udrea, impotriva lui Neamtu si impotriva lui Nastase, impotriva lui Videanu si impotriva lui Bercea Mondial, impotriva lui Ovidiu Tender si impotriva lui Voiculescu, impotriva lui Iliescu si impotriva lui Blaga, impotriva Monicai Macovei si impotriva lui Oprea!
1669637_537827439670456_509615698_oIes impotriva tuturor acestor MII de jivine fara suflet care au conspirat si CONSPIRA impotriva mea, imporiva familiei mele, impotriva semenilor mei si a viitorului nostru.
Dar mai important decat motivele IMPOTRIVA carora ies astazi, ies PENTRU alte motive:
Eu ies astazi PENTRU independenta justitiei si massmediei, PENTRU dreptul de a ne aduna in public LIBERI si fararestrictii, pentru dreptul la un acoperis, pentru dreptul la viata, pentru dreptul la un mediu sanatos, pentru un sistem de invatamant performant si dedicat elevului, pentru incurajarea micilor producatori si a agriculturii de gospodarie, pentru ruperea de sub tirania FMI, UE, SUA si a Bancii Mondiale, ies astazi PENTRU mine, pentru tine, pentrutoti oamenii pe care-i cunosc sau care-mi sunt anonimi, pentru toti oamenii pe care ii iubesc sau nu-i suport, pentru ca impartim cu totii acest petec de pamant si destinele noastre sunt strans legate intre ele in aceeasi farfurie asezata pe masa politicienilor, ca spaghetele.
Ies astazi si maine si in orice alta zi cu sufletul impacat!
Ies impacat gandindu-ma ca sunt pe calea cea dreapta, ca nu tin partea unei “echipe”, ca singurul meu tel este sa ne fie mai bine tuturor, nu doar unora, ies impacat sufleteste pentru ca stiu ca oamenii buni trebuie uneori sa incalce legile rele.
Ies astazi si voi iesi si in viitor fara sa imi fie frica!
Nu o sa imi fie frica de amenzi,de oprobiul public, de judecata celor corupti.
Nu o sa-mi fie frica sa trec chiar si prin Furcile Caudine pentru a-mi atinge telul vietii mele, acela de a ajuta atat cat pot si cum pot la schimbarea in mai bine a destinului unei intregi tari. Nu e lucru mic si nici usor, dar nu ma sperie ce ne asteapta in fata. Nu ma sperie nimic pentru ca STIU ca am alaturi oameni care simt ca mine, gandesc ca mine, sunt curajosi ca mine si curati la suflet ca mine.
Tot ce am scris mai sus nu sunt vorbe goale, vorbe mari fara acoperire, nu sunt “doar niste truisme” si nu sunt dorinte de “sa fie bine decat sa fie rau”.
Ultimii ani de zile petrecuti pe baricadele unei adevarate REVOLUTII [mai lenta si mai subtila decat Revolutia din acceptiunea publica] mi-au DOVEDIT ca avem toate uneltele de care avem nevoie pentru a ne atinge telurile.
Nu ma grabesc. Si va rog pe toti sa nu va grabiti.
Stiu ca schimbarea este lenta, ca rezultatele palpabile se la sa asteptate, dar fac apel la voi sa intelegeti ca, raportat la istoria Romaniei, 3 ani de lupta sunt o nimica toata, o clipicre de pleoape. Imagineaza-ti ca ai clipit si cand ai despartit pleoapele Romania a facut un salt de la cum era in 2011 la cum este in 2014. Ai sa vezi schimbarile peste tot si ai sa vezi rezultatele muncii noastre, a zecilor de mii de luptatori pentru schimbare, peste tot.
Mai avem de tras tare destui ani de zile. Pregatiti-va pentru asta!
O batalie importanta se va da in 2016, alt an electoral, dar nu va fi una decisiva. Cand am pornit cu totii pe acest drum ne-am asumat si niste obiective de magnitudine istorica. Ei, aceste obiective nu pot fi realizate in cativa ani de zile fara fie varsare de sange, fie vreo revolta de proportii uriase.
Asta nu cred ca se va intampla. Dar eu ma bucur sa vad ca “trenul se misca” si cu fiecare luna [activa civic sau nu] vad cum suntem mai aproape de aceasta imagine a unei Romanii mai linistite, mai prospere atat la nivel individual cat si colectiv, este mai aproape si mai clara.
Nu va lasati prinsi in capcana de cei care cred ca pot demonta sloganul “Aceeasi mizerie”.
Sloganul asta este insumarea indignarii a milioane de romani. Acest slogan spune clar ca nu ne simtim reprezentati de catre niciunul dintre politicieni, ca ne-am pierdut DEFINITIV in crederea in ei si in capacitatea lor de schimbare, ca ne-am saturat de ei si ca vrem nu doar pe ALTII in locul lor [ca la asta sunt f buni, sa ne dea “oameni noi”] ci ca vrem pe ALTFEL de oameni noi.
Asta ii sperie, pentru ca sunt incapabili sa functioneze intr-o paradigma politica bazata pe controlul populatiei, pe pedepse individuale cu adevarat aspre, pe o justitie incisiva si fara manusi, le este frica de o lume din viitor in care cetatenii sa poata participa activ la votarea legilor, o lume in care oricine sa poata avea acces la politica, o lume in care institutii ca DNA, ANI, CNA etc sa fie scoase efectiv de sub controlul politic, o lume in care primarii sa poata fi datio jos oricand de un referendum local si in care politicienii sa raspunda personal pe semnaturile paguboase pe care le dau in timpul serviciului public, o lume in care averile sa fie confiscate in totalitate si puscaria sa fie facuta pe ani grei, in conditii grele, ca toti infractorii de drept comun.
Si cred si eu ca le este teama sa nu avansam pe lnia asta, caci lumea descrisa mai sus ESTE lumea catre care ne indreptam, ESTE lumea pentru care luptam si ESTE viitoarea fata a Romaniei, sper eu, una care sa faca sa paleasca ultimii 100 de ani in cartile de istorie ale nepotilor nostri, nepoti care se vor uita la acesti 100 de ani ca la un Ev Mediu intunecat si dureros dar indepartat.
Nu renuntati, nu va pierdeti curajul si avantul, nu va fie frica de nimic, nu va lasati intimidati, NU VA GRABITI oricat de greu vi se pare ca se misca lucrurile acum si mai presus de toate nu va abateti de la ceea ce v-a facut prima data sa iesiti din zona de comfort in strada.
NE VEDEM IN STRADA!

O sa-ncerc sa citesc viitoru’ in globul asta al meu
Ca sa vad de-o sa fie mai usor sau daca o s-o ducem mai greu
Dar pentru moment, intreaga lume o sa ma creada nebun
Pana cand o sa se intample exact ce spun
Ca imaginile incep sa-mi apara din ce in ce mai clar
In globul asta de cristal