Un mesaj cat un episod din House MD.
Dati “Play” si ascultati ca la radio cat va invartiti prin camera sau pe net 😀
Dar ce vei afla din acest clip este posibil sa iti schimbe felul in care vezi lucrurile in contextul alegerilor prezidentiale.
Doamne! Am inregistrat aseara un raspuns la doua teme: tema Macovei in general, activistii deveniti activisti politici, intalnirea de sambata cu Monica Macovei si tema unui partid politic nou, ridicat din societatea civila, ca raspuns la “unde sunteti?, si voi ce faceti?, dar aveti vreo alternativa?”….
Raspunsul s-a intins cale de 1 ora.
Cel mai grav este ca, desi mi-am pastrat calmul in majoritatea clipului, mi l-am pierdut pe la mijloc, pentru ca mor ca nimeni nu ii pune la punct pe oamenii astia si ei isi vad de treaba.
Clar mai am multe de invatat cand vine vorba de oratorie :))
Ma gandesc sa scot zilele astea cateva mini-clipuri separate din poliloghia asta, fiecare pe un anumit subiect, pentru a nu adormi oamenii :))
Oricum ar fi, vreau sa va zic ca m-am saturat sa fiu sfant cu niste mucosi care se joaca de-a activismul civic ori politic pt ca este cool si misto si le confera un statut in oglinda si in anturaj.
Mizele sunt prea mari si prea grave ca sa nu reactionez pe masura.
Este pur si simplu jignitor si trist cum un activist al US se poate transforma atat de repede, in cateva saptamani, in exact ceea ce infrunta inainte pt a avea acces la politicieni. Transformare mai rapida chiar si decat cea a Monicai Macovei care s-a lepadat de Basescu, Stolojan -dubi-os de rapid.
Sustii sus si tare, in aceeasi seara, ca inca esti activist, dar ne interzici (retine ca nu era doar “scandalagiul Alexe” acolo) sa punem intrebari unui om politic, candidat la Presedintie pe deasupra.
Nu, dragii mei, acestia NU mai sunt activisti civici ori de mediu ci pur si simplu activisti politici. There’s no going back.
Sau vreti cu adevarat ca miscarile civice sa fie scheletul viitorului partid “nou” al Monicai Macovei?
Una este cand sustii un candidat din postura de activist si o cu totul alta este cand te implici in campania lui la nivel de organizare si strategie, folosind aceleasi mecanisme vizuale si de mesaj folosite in toamna lui 2013.
Cireasa de pe tort este si cand te transformi in leitmotif-ul activistului de partid agresiv si ipocrit.
Oamenii astia nu au ce cauta in societatea civila dupa ce au facut.
Puteti sa dezbateti si sa cautati nuante cat v-o placea.
Realitatea cruda este ca majoritatea echipei care a tinut in maini campania de comunicare, imaginea Uniti Salvam face acum acelasi lucru pt un politician crescut in aceeasi gasca cu care ne luptam.
Campania Monicai Macovei nu este decat un proiect cool, plin de simboluri si plagieri de mesaje civice rupte de principiile initiale.
Manipulare cat se poate de simpla a tinerilor educati, pasionati de arta si cultura, dornici de apartenenta la grupuri unice si la un statut privilegiat in anturajul lor, denumiti generic, hipsteri.
Daca in toamna, acesti oameni au iesit in strada pentru o cauza legitima, de data aceasta sunt pescuiti efectiv, prin acelasi canal de comunicare pavlovian la care au fost adaptati in toamna, numai ca in folosul politic ale unui fals candidat independent.