O mica smecherie care ne va fi utila tuturor la urmatoarele evenimente, pentru a invita mai usor zeci de mii de oameni, in loc de cateva sute. Stim cu totii cat de frustrant este sa stai sa selectezi manual sute sau mii de oameni, repetitiv, timp de 30-60 de minute la fiecare event. La un moment dat se instaureaza lenea sau nervii si intr-un final tot evenimentul are de suferit.
Poti sa zici “la revedere” acestei probleme daca folosesti browser-ul Firefox (desigur, exista multe plugin-uri/addon-uri de gen, dar sunt foarte defectuoase si nicidecum nu-ti invita TOATA LISTA intr-o singura miscare).
Iata cum procedezi:  

  1. Intra pe pagina event-ului si da click pe “Invite friends”/”Invita prieteni”. Acum, deruleaza lista de prieteni pana se incarca toata, pana ajungi la ultimii din lista.
  2. Selecteaza tot textul din bara de sus unde ai adresa de internet si pune in locul ei, cu Paste sau Ctrl-V, textul acesta:[learn_more caption=”Arata codul”] javascript:var inputs = document.getElementsByClassName(‘_1v30’); for(var i=0; i<inputs.length;i++) { inputs[i].click(); }[/learn_more]
  3. Nu apasa enter inca! Mai intai mergi cu cursorul la inceputul textului (poti folosi si sageata stanga de pe tastatura) si vei vedea ca a disparut cuvantul javascript si cele doua puncte de dupa el. Scrie din nou javascript: la inceputul textului si apoi apsa ENTER.
  4. Astapta! In functie de cati prieteni ai in lista poate dura si 10minute tot procesul. Fereastra va “ingheta”. Nu te panica, este normal. Scriptul foloseste toate resursele calculatorului ca sa selecteze sutele sau miile de oameni. Daca apare din cand in cand cate o mica fereastra care anunta ca pagina e blocata, doar apasati “Wait”/”Asteapta” pana cand vedeti numele selectate.
  5. Veti sti ca procesul de selectie s-a terminat cand pagina redevine interactiva si prietenii din lista apar cu selectii albastre. Apasati “Send invites”/”Trimite invitatiile” si dati refresh la pagina de event.PS: daca dupa ce apasati “Send invites” va apare o casuta cu un text ce trebuie introdus dintr-o imagine, urmati indicatiile. E o masura de protectie a Facebook impotriva abuzului de acest cod.

DONE! Da refresh de 1-2 ori la pagina event-ului si vei vedea ca numarul de oameni invitati tocmai a sarit in aer!
WOOHOO!
Da mai departe aceasta informatie, mai ales activistilor, care au mare nevoie de propagare a event-urilor in masa.