Organizatorii manifestatiei de comemorare a 25 de ani de la Revolutie si a victimelor Revolutiei au arborat drapelul Statelor Unite pe balconul Universitatii, redeschis simbolic dupa 25 de ani si la care au luat cuvantul o parte dintre cei care au vorbit acolo si atunci.
Acest lucru mi s-a parut o ofensa de nedescris si am decis sa cer indepartarea unui drapel care nu are ce cauta acolo atat din punct de vedere istoric cat si moral in caz contrar amenintand ca voi forta intrarea pe balcon si il voi arunca cu mana mea de acolo, pentru reparatie istorica si morala.
Am fortat, intr-un final, intrarea in Facultatea de Litere impreuna cu alti 15 activisti civici. Nu am reusit sa intram dar am fost loviti cu bastoanele de catre bodyguarzii OK Guard (si chiar cu un baston al acestora de catre o angajata a Facultatii) si am inghitit destul de multe gaze lacrimogene, tot de la acestia.
Am inteles, dupa incident, ca un panou al usii s-a spart fiind lovit cu picioarele de catre unul dintre activistii care erau cu mine.
S-a deschis o ancheta dar atat eu cat si colegul meu care am fost condusi la sectia de politie nu vom avea de suferit in legatura cu acest incident deoarece niciunul nu a lovit usa si exista foarte multi martori.
Insa rusinea gestului (in opinia mea deloc intamplator) de a afisa acel steag in acest context nu va fi stearsa prea usor si ma voi asigura ca foarte multa va afla despre acest lucru.
De nepermis, de neiertat.
Spre deosebire de ce mi se imputa (ca am stricat comeorarea) eu va zic atat: cei care si-au batut joc de comemorare au fost cei care au afist steagul acesta atat pe balcon cat si jos, in Piata.
Eu am aparat pricipiile si valorile pentru care s-a murit acum 25 de ani si pentru care INCA luptam.