Am găsit pe internet o postare faină de pe forumul Softpedia, din 2008. Despre români și steagul lor.
Vă aștept părerile în comentarii.

“La intrarea unui mare magazin din Grecia era atârnat steagul românesc de-a-ndoaselea. Am încercat să le explic că au pus steagul invers. Răspuns: “în fiecare zi îl întoarcem de trei ori. Mereu vine câte un român şi se trezeşte să facă scandal că l-am pus invers. Odată a ieşit cu bătaie. Unii zic că e corect albastru-galben-roşu, alţii roşu-galben-albastru. Îl inversăm mereu numai ca să le fie pe plac şi să nu mai avem scandal. Românii nu-şi cunosc steagul şi produc şi scandal certându-se între ei.”
Nu prea mi-a venit a crede însă în scurt timp au intrat în scenă şi prietenii din grupul meu (eram 4-5 persoane). Îi credeam oameni cu capul pe umeri. Au început să vocifereze şi să facă scandal că e corect roşu-galben şi albastru, că eu sunt picat din lună şi să-l întoarcă imediat.
Cu toate argumentele pe care le-am adus:să privească la televizor la olimpiadă că steagul se ridică cu albastru în sus, să vadă numerele de la maşini, buletinul etc., ei o ţineau una şi bună că sunt un tâmpit şi că nu cunosc nici steagul. În consecinţă, tricolorul nostru a rămas fluturând de-a-ndoaselea în mijlocul oraşului.
Ca urmare am scris acest post, poate ne vom deştepta şi noi, românii, să nu ne mai batem între noi prin ţări străine, necunoscându-ne propriul steag.

Steagul românesc este ALBASTRU-GALBEN-ROŞU! Când este aşezat orizontal, culoarea albastru este în STÂNGA, iar în poziţie verticală, ALBASTRUL ESTE SUS!

Oameni buni, nu vă amăgiţi spunând “ei, ce contează”.
Să-ţi aşezi propriul steag cu curu-n sus e o mare gafă!”